torsdag 2 maj 2013

Bättre.

Träningsvärken har varit relativt snäll mot mig idag. Toppen!

Jag och Filip var till stallet en sväng, som en liten utflykt. Vi åkte först och köpa en påse banangodis och en ny Himalayasaltsten till Zeppolin och så vidare till stallet. Eftersom han var på ganska gott humör så passade jag på att fixa hennes mat (påsar + hinkar) medan han satt och grejade med en leksak i vagnen. Hängde upp saltstenen först av allt dock så det blev gjort, den som hängde där innan höll på att gå sönder och jag har ingen lust att plocka saltbitar ur bädden så.. :)

Eftersom Filip blev hungrig och därmed gnällig så var det inte läge att försöka sig på mockning och sådär utan vi nöjde oss med att fixa salstenen, maten och sedan var vi ut och tog av Zeppolin täcket då det var så fint soligt väder. Blåsigt som tusan, men varmt ändå! Fyllde på vattentunnorna i hagen och sen kunde vi bege oss hemåt och maken fick ta mockningen och vattenfixet inne. Annars tar han "allt" på torsdagar men fick liiiite avlastning idag åtminstone, han hade trots allt jobbat hela dagen.. Blir långa dagar för honom på torsdagar när han jobbar 8h och sen åker direkt till stallet innan han kommer hem.

Apropå långa dagar så blir det en lång dag för mig på söndag. Jag ska jobba då, 9-18. Längsta tiden utan Filip hittills.. Jag ska till stallet innan (då sover han ändå..) och skriva upp mig på pass, sen åka till jobbet. Direkt från jobbet åker jag till stallet och får det fixat innan jag kan åka hem. Är väl inte hemma förrän efter sju då antar jag. Puh.. Ska jobba på måndag också, men då är det bara på eftermiddagen, 12.45-17.

Imorgon har jag intaget i stallet och jag ska nog få till en ridtur innan. Ridbanan kanske? Beroende på väder och vilket humör jag är på imorgon. Annars blir det en tur i skogen, funkar det med. Vi lär bygga upp kondisen (båda två) oavsett så. Igår red jag i skogen och det blev ingen lång runda, men vi betade av alla tre gångarterna. Dock "bara" 200m galopp eller något sådant och trav innan och efter det. Hon skummade av svett under delar av schabraket/sadeln. Det var varmt igår kan man säga! Fick svampa av henne när vi kom tillbaka till stallet. Apropå gårdagens ridtur så.. eh.. kunde nästan inte rida lätt igår, än mindre stå upp i galoppen. Det var det här med träningsvärken... haha