onsdag 3 juli 2013

22 år!

Idag fyller världens bästa Zeppolin 22 år! :)

Det har vi firat genom att hon fick komma ut från hagen och mumsa i sig betfor och müsli med en rejäl näve godis i som bonus. Det uppskattades kan jag lova. Hagkompisarna fick en varsin godis de också, är det kalas så är det. ;)

22 år är hon nu alltså, den kloka tanten. Vid ridning märks det då verkligen inte att hon är sådär "gammal", vid hantering märks det att hon är en klok dam som vet hur man uppför sig. Ja förutom ibland då, då hon plötsligt "glömmer" att jag sagt att hon ska stanna i boxen och hon går ut i gången för att flirta med lammköttet på andra sidan gången alternativt gå till fönstret (i slutet av gången) och kika ut. Skithäst, hon vet mycket väl vad hon får och inte får göra men ibland provar hon för att se om jag kanske ändrat mig angående någon regel... ;)

Jag tror stenhårt på att hon kommer att ha många födelsedagar till. Min bästa vän, grattis på dig finaste Zeppolin!

När jag gick för att ta ut henne från hagen så stannade jag vid ena grinden och ropade. Hon var med en av hagkompisarna i den andra hagen (öppet mellan deras vinterhage och sommarhage) betandes högt smaskigt gräs. När jag ropade så tittade hon upp, funderade en stund och sen kom hon med öronen framåt och raska steg till mig. Det är kärlek det, att hon går ifrån sommarbetet sådär för att komma och se vad jag vill. Idag blev hon nog extra nöjd över att hon kom för att möta upp mig, jag hade ju smaskig mat med mig i en hink. Gulle. :)

1 kommentar:

Cicci Feinstein - Fotograf sa...

Haha ååh, jag älskar hästar som tänker lite själva och testar gränserna lite nu och då. Det är personlighet det, tror även att det visar på ett visst mått av intelligens, även om man kan bli tokig på det ibland... (; Tack för Couchsurfingtipset förresten, är medlem där sedan ett tag tillbaka, grym sida!