fredag 23 maj 2008

Hey hey hey.

Jag är verkligen värdelös på att uppdatera här. Det händer å andra sidan inte sådär värst mycket spännande som kräver speciella egna blogginlägg. Nu tyckte jag dock att det var dags för någon form av uppdatering iallafall.

Zeppolin mår bra och hon är pigg när jag rider. Ibland på gränsen till FÖR pigg, hästskrälle. ;)
SÅ illa är det inte egentligen, dock är det sant att hon för det mesta är väääldigt pigg när jag rider och har blivit piggare nu de senaste veckorna. Inte nog med det, hon har blivit en helt annan häst när det gäller det här med att gå ner på tygeln när vi är ute i skogen. Faktum är att jag knappt behöver göra något utöver att korta tyglarna så börjar hon sakta men säkert söka sig till rätt form av sig själv.. Jag menar.. Zeppolin? Jag blev chockad första gången. Andra gången än mer chockad och tredje gången fånlog jag mest. Eftersom det inte bara var en engångshändelse utan hon HAR verkligen fått upp ögonen för hur det ska gå till. Såhär efter 17 år så var det dags.. ;)

Det blir mer och mer gräs i hagarna. Det är snart dags att släppa ut hästarna i sommarhagarna. Några timmar i början för att de ska vänja in sig ordentligt och sådär. På söndag ska jag kolla masken. Ta ett par bajsbollar och stoppa i en påse och skicka iväg för analys. Allt för att slippa avmaska i onödan.. :)

Idag tyckte Zeppolin att det var läge för att springa ut genom stallet och trava bort till parkeringen bakom ett av de andra två stallen och äta gräs där. Hon tröttnade på att vänta på att jag skulle komma och öppna torvbalen i hennes box (hon stod och sov minuten innan..), boxdörren stod öppen och hon gick som vanligt ut med en stor del av kroppen men sedan inget mer. Det får hon inte. Men sen.. tja.. hon gjorde väl det som många hästar drömmer om, att prova frihetens vingar och springa ut från stallet till det gröna mumsiga gräset som finns därute. *fniss*. Jag blir inte orolig när hon springer ut från stallet (det har hänt på ett par andra ställen där hon stått förut, den så väluppfostrade hästen "glömmer" plötsligt allt vad regler heter och försvinner ut innan man hinner blinka), för hon lämnar aldrig gården. Det skulle aldrig falla henne in. Finns det MAT dessutom så.. nejdu, lämna gården finns inte med i hennes planer. ;)

Nej nu får det här duga. Imorgon är det inte riddag. Jag rider varannan dag, det är sådär lagom för oss båda. Imorgon är det mockning, vattenfixande, matfixande och hästklappande som gäller bara. Vilket inte är så "bara". :)

1 kommentar:

illika sa...

Och var är du då? förutom på SS menar jag, och inte vet jag vart man svarar enklast heller...