måndag 12 december 2011

Kort rapport.

På hästfronten intet nytt. Det har blivit mer eller mindre vila för tant på sistone då jag haft besök, varit bortrest och så vidare. Nu är det dags att sparka igång motionerandet igen. Broddade henne i torsdags innan jag åkte till Ungern och det är jag glad för, har visst varit rätt halkigt härhemma till och från!

Idag sken hon upp och kom emot mig med spetsade öron när jag klev ur bilen och gick mot hagen för att hälsa på henne. Det värmde i hjärtat och tänkte att lycka är när hästen skiner upp vid åsynen av matte som varit bortrest (hon brukar visa att hon saknat mig när jag varit borta nämligen..). Där och då visste jag inte att det nog mer var hunger som fick henne att så hoppfullt komma målinriktat mot mig för att möta mig. Upptäckte tio i två att hästarna inte fått mat. Hörde med den som "egentligen" hade passet om hon gett mat och det hade hon inte, hade inte koll på att hon hade lunchen. Hästarna fick lunch vid två och man kan säga att de var hungriga.. Kom springande/galopperande när jag dök upp med höpåsarna. Förstår det, de är vana vid att de får/ska ha lunch 11.30-13.00 och inte klockan två. Blev lång tid utan mat för deras skull idag med andra ord, de får trots allt frukost runt sexsnåret på morgonen..

Eftersom jag hade tvättid på eftermiddagen (som en timme försvann ifrån pga extrauppgifter i stallet..) så blev det inte mer än noggrann markservice för hästens del idag. Imorgon ska vi försöka oss på något (läs: röra på oss), det blir i mörker dock eftersom jag inte hinner dit innan dagsljuset sagt tack och hej för dagen. Har hand om Aztor också. Det brukar vara på måndagar, men det blir imorgon istället den här veckan. Fullt upp med andra ord.

Jag har tidig morgon i stallet imorgon. En oskriven regel är att jag inte tar/kan ta de passen på vardagar pga jobbet. Det är alldeles för ont om tid för det helt enkelt, jag är långsam och hatar att stressa i stallet. Det blir inte bra då. Blev dock tvungen att ta ett tidigt morgonpass den här veckan eftersom jag hade fyra pass att ta den här veckan och tre av dem kunde jag ta som intagspass och det fjärde fick jag mer eller mindre panik över. Vilket i slutändan ledde till ett morgonpass. Jag tar inte morgonpass på helger heller för den delen, just för att jag är för långsam för det och inte hinner klart tills nästa person kommer och ska ta ut hästarna.. Utsläpp på helgen går bra, för då har jag inte samma tidspress på mig förutom tiden då man får börja ta ut dem. Jaja.. Måste vara där senast klockan sex iallafall och verkligen ligga i för att hinna i tid till jobbet (halv åtta börjar jag, men har ju restid att tänka på också.. plus ombyte innan det..). BLÄBLÄBLÄBLÄ!

Hade egentligen intag imorgon också, men det blev jag av med då dagens lunchfodrare tar det åt mig eftersom jag hoppade in och lunchade hästarna idag. Skönt att bli av med ett pass (läs: stressmoment att hinna med) iallafall..

Roligare än såhär blir det inte just nu.

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag har nu dragit en vinnare i en tävling som du har deltagit i. Kika in och se om det var du som vann, och passa samtidigt på att ta del av ett fantastiskt erbjudande från Steal My Style! Endast för mina läsare.