torsdag 12 juli 2012

Inte mycket till action.

Man kan inte direkt beskylla mig för att vara flitig uppdaterare av den här bloggen nej. Kan hänga ihop en del med att det inte händer så mycket. Hästen går och håller formen (klotrund, är det sommar så är det) i hagen, vi tar en tur då och då när vädret inte är för jobbigt i stil med superkvavt och äckligt och om myggmängden är hanterbar. Förra ridturen slutade med att vi vände efter 15m skritt in i skogen pga mängden mygg, det var dock tur i oturen då det hade börjat regna och det bara regnade mer och mer. Hela femton minuters motion skrapade ihop. Vi verkade i och för sig rätt nöjda med det båda två, mina fogar tackade mig och Zeppolin är inte ett stort fan av ridning i regn så hon verkade rätt tacksam också ja. ;) 

Hon har flyttat tillbaka till sin vanliga box nu, det gjorde hon i och för sig redan över en vecka sedan men ändå. Hon är rätt nöjd över det. Nöjd över att slippa gå ute dygnet runt. Vissa kvällar är myggen och knotten inte nådiga inte. :( 

Apropå regn så började det precis regna ute. Oväntat. Not. Nåja, svalkar åtminstone i den annars så heta sommarvärmen eller något åt det hållet. ;)

Idag ska vi åka till stallet båda två (jag och sambon alltså) eftersom jag behöver hjälp med att kånka grejer. Sadelkammaren ska tömmas på saker inför storstäd av den av ett par stycken stallmänniskor imorgon som inte var med på den "vanliga" städdagen av stora stallet sista juni. Lär trolla undan Zeppolins utrustning helt enkelt. Kan behövas en rejäl städning därinne, så det känns inte direkt som en stor uppoffring att kånka bort grejer tillfälligt. Säger jag som kommer kånka minst då sambon får ta det mesta, men ändå. ;) 
Efter rensningen och den vanliga markservicen så ska jag ta in de hästar som står inne på natten. Då är det också bra med hjälp. Innan vi åker till stallet så ska vi åka till IKEA en sväng och köpa ett par saker inför bröllopet. Billiga vaser för att vara petnoga. Det tar nog inte så lång tid om det nu inte är smockat med folk förstås.. 

Oj, åskar det? Något är det som mullrar iallafall som inte verkar komma från bygget här i närheten (där de börjar jobba runt 06.30 varje vardagmorgon och så blir det tyst runt nio för då verkar de ha fikapaus och sen kör de på till eftermiddagen).

Hushållets tre andra medlemmar ligger och sover. En katt på soffan, andra i katträdet och husse på sängen. Ska snart väcka honom då jag ska klippa håret på honom så att hans burr är lite mindre burrigt inför lördag och sen ska han dammsuga. Själv ska jag.. skura handfat och toalett. Can't wait så att säga.. På lördag är det alltså dags att gifta sig för vår del. Det innebär en hästfri dag, hinner inte riktigt med att ta hand om totto själv på lördag nej så det har jag delegerat bort för en dag. Har nog att tänka på ändå så att säga. Plus att det verkligen inte finns något utrymme alls för annat än förberedelser, själva vigseln och middagen/whatever efter. Puh. Ser framemot hotellfrukost på söndag. ;) 


Kort taget fjärde juli, en allmänt mulen dag så kvaliteten på bilden blev sådär (gräset ser tex knappt grönt ut..). Inte alltför smickrande bild för hästens del heller för den delen, men äh. En bild är alltid trevligt att slänga in i ett inlägg för att pigga upp. :) Inga kommentarer: