onsdag 1 mars 2017

Kärlek när den är som finast.

Zeppolin är mormor. Inte på riktigt eftersom hon inte har någon dotter (en son däremot, knipsad sådan så farmor kan hon inte heller bli), men däremot är hon det till fölet som hon delar hage med. Fölets mamma och en annan tanthäst finns också i hagen. Ett team bestående av fyra tjejer helt enkelt. Zeppolin har varit mån om fölet sen hon och mamman flyttade in i hennes hage förra året. De leker, de sover ihop, de gnabbas och det är som det ska vara helt enkelt. Häromdagen fick jag sms från Poppis (fölet) matte om att Zeppolin och Poppis nu tagit steget till att klia varandra. Det har de inte gjort förut, även om de är väldigt tighta men NU så. Sådant värmer, speciellt då Zeppolin inte "haft någon" att klia på ett tag trots att det finns två andra vuxna hästar i hagen. Nu har hon en liten klikompis och verkar mycket nöjd över detta. 

Idag stod de länge och kliade varandra och jag fick se det med egna ögon och dog sötdöden. En lurvig tant och hennes bonusbarnbarn som kliar varandra. De är dessutom rätt lika varandra till utseendet gällande färg, tecken på huvudet och långa öron . . . ;) 

Inget märkvärdigt kan man väl tycka kanske, hästar gör sådant. Kliar varandra och har sig, men det värmer mig ändå lite extra att hon och Poppis är så pass tighta och trygga med varandra att de avancerat till att klia på varandra. Poppis har ofta pulat med mulen i pälsen på Zeppolin men hon har inte gjort något tillbaka så att säga utan låtit henne hålla på eller sagt ifrån. De andra två hästarna har hon inte den relationen med att hon "kliar med dem", även om gruppen i sig är ett bra team i övrigt. Alla har sina roller och vet sin plats osv.

Hur som helst. Ett inlägg om kärleken mellan en "mormor" och hennes bonusbarnbarn. Må de alltid ha en så fin relation även när Poppis blir äldre. Tant är klok och kan nog hantera henne även när hon blir en tonåring och så vidare. ;)

Sötnosar!


Inga kommentarer: