lördag 24 mars 2012

Mysmys.

I torsdags tog vi också en mysig tur i skogen jag och Zeppolin. Vi gick en annan väg än i onsdags, förstås. Red med uppkavlade tröjärmar hela ridturen, för det var så varmt både i skogen och när vi gick där det var "öppet". Vår! I torsdags fixade hovis också till hennes böjda framsko, broddade av henne och drog av bakskorna så nu är det officiellt vår rent hästmässigt iallafall.. :)

Igår fick hon vila då jag slutade fem efter nio timmars arbetsdag och var allmänt trött och seg. Dessutom brukar jag sällan rida mer än två dagar i rad ändå. Idag lade jag på sadel för planen var att trava en del ute i skogen. Sagt och gjort! Hon var lagom pigg (nåja, var ett par gånger jag fick säga till på skarpen om att det inte var racertravsfart vi skulle upp i) och fick upp flåset bra, det behövde vi båda två! Få upp flåset alltså. ;)

Hon var väldigt nöjd efter ridturen, jag också för den delen. :)

Skönt väder även idag! Pluspoäng får hon för att hon inte hade rullat sig idag. Det hade hon däremot igår så det blev lite lersanering utanför stallet innan jag åkte hem för kvällen. Men hellre det än att hon ska gå och bli för varm med täcke på nu när det är så fint väder och många plusgrader. Hon fäller päls och täcke på då brukar ge kliiii.

Äsch, skulle ha extra B-vitaminer i kvällsmaten idag men det glömde jag. Nåja, hon har inga problem med pälsfällningen eller sådär så det gör inget. Var mest en tanke jag hade tidigare att ha i en skvätt när jag ändå var i foderladan men IQ fiskpinne glömde bort det totalt. Imorgon kanske? Troligtvis inte. ;)

Imorgon ja.. då har jag utsläppet så det är tidig uppstigning som gäller. Hoppas på skapligt väder på morgonen för då ska vi ta ett ridpass igen. Gäller att hålla igång nu när vi kommit igång lite mer igen. Heja oss! Måste hålla igång mer regelbundet nu när hon börjar bli lite mer tant än tidigare så att säga (för att uttrycka mig lite fint om det). Knaaaak knaaaaaak låter det när tant rör sig i boxen, så hålligång är det som gäller! När det inte står ridning på schemat så är det promenad för att få igång kroppen lite. :)

Kan inte fatta att hon fyller 21 snart. Hon är rena ungdomen i huvudet och SÅ extremt skruttig ser hon inte ut i kroppen om än för tjock och lite svankig men bortsett från det så.. Hoppas på många många år till med studstanten. :D

1 kommentar:

Pernilla sa...

Ja det ska bli spännande att se.. men det ska vara väldigt bra ventilation så jag tror inte att det är någon fara :)