torsdag 22 mars 2012

Pinsamt.

Pinsamt länge sedan jag uppdaterade den här bloggen. Inte för att det händer så värst mycket spännande saker, men ändå. För min egen skull vore det bra om jag kunde skriva lite oftare så att det i framtiden är lätt att gå tillbaka och läsa om vad vi gjort och sådär.. :)

Jag kom hem från jobbet 50 minuter sedan efter att ha jobbat kväll/natt. Om ett tag ska jag till stallet för att ta mig an dagens sysslor där. Tror att det till exempel kommer innebära lersanering. Tant Z hade duktigt spacklat ena sidan av sin hals + man + halva magen lite under täcket + bakben/lår med lera igår. Det tog sin tid att få ren henne. Just igår var jag väääldigt tacksam över att hon haft täcke på sig. Sen fick hon dock gå ut naken i hagen, vilket är samma sak som att BE om att hon ska rulla sig och bli genomlerig men jaja - hon måste få lufta pälsen när det är fint väder med många plusgrader. Hon är mitt uppe i pälsfällning dessutom så det är knappast skönt med täcke på då.

Idag är hon naken ute, det var lika bra dels för att om hon rullat sig igår på eftermiddagen så vill jag inte att de lägger på ett täcke på henne över all lera och dels så är det fantastiskt vårväder idag igen. Klart tant ska vara naken då! Även om det ger matte extrajobb.. Inte direkt så att jag inte har tid idag. Ledig resten av dagen nu. :)

Igår gav vi oss ut på en mysig tur i skogen, valde att inte kräva något av henne igår utöver gott uppförande (dvs inte tramsa och vara "rädd" för saker). Hon skötte sig exemplariskt och vi var ute i 55 minuter, skrittrunda i skogen. Gick en väg vi inte gått på länge pga den där så kallade årstiden "vinter". Hon var väldigt avslappnad, lagom trött och jättenöjd efter den turen. Jag också. Fick liiiite ont i ryggen dock, men det är inte så konstigt då jag innan ridturen släpat ut mat i hagarna till alla hästar och sen sopat stallen. Två av tre alltså, insåg precis att jag inte satte min fot i ena lilla stallet. Skit också. Brukar sopa det stallet sist av alla och igår.. inte alls tydligen. :(

På väg hemåt i skogen igår.

Idag ska förövrigt hovis komma till stallet för att sko en annan häst och ska då även passa på att fixa till en av Zeppolins skor också. Hon har nämligen trampat på den så att skon böjts neråt utåt lite från hoven. Alla sömmar sitter kvar och skon sitter som berget, men den sitter inte tätt längre i och med trampet. Har varit så i en vecka nu utan att hon lidit av det men med tanke på att hon inte ska skos förrän mitten av april så är det läge att fixa till den innan hon trampar av sig den helt eller så. Om han har tid så ska jag nog be honom dra av bakskorna redan idag istället för i april.. Jag ser det som att våren är här redan. Skulle det bli "bakslag" med snö/is så överlever nog tant det ändå. Få se om han har tid för det eller om vi får ta det i april som planerat!

Fem i halv tio.. Ska nog ta och börja fundera på att åka till nämnda stall nu. Hovis kommer nog inte ta sig an Zeppolin förrän vid lunchtid, men jag tänkte vara klar med allt innan. Inklusive ridtur.

Inga kommentarer: