torsdag 17 maj 2012

Grässäsong.

Grässäsong är årets bästa säsong om man frågar Zeppolin (och "alla andra" hästar). Lyckligt glufsar hon i sig långt smaskigt gräs när jag går på promenad med henne, just för att hon ska få äta lite mer ordentligt än att gå och gnaga på gräset i hagen. Uppskattas! Tycker att det luktar så gott när hon betar av gräs, doft av sommar. 

Nu när gräset kommit upp så är inte lunchmaten lika smarrig och viktig längre. De får fortfarande lunch dock, men de äter inte helt rent på backen som de gör när det inte är grässäsong. Vi har dragit ner på lunchmaten och jag har även dragit ner på frukosten och middagen, nästa vecka lär vi dra ner än mer innan lunchen försvinner sen efter det. Tant är ju rätt.. rund som det är och behöver knappast hjälp med att komma in i sin "sommarkropp" innan sommaren ens kommit! ;) 

Den senaste veckan har vi ridit ut under alla ridpass, både med och utan sällskap. Vi får se vad vi hittar på idag, kanske blir det något så avancerat som longering eftersom Peti ska med till stallet idag. Det var länge sen jag longerade, så det kan ju vara trevligt som omväxling. Tant har tyvärr knäck i lurarna ibland när det gäller inbromsning från framförallt galopp till trav, men i övrigt funkar det bra med longering. Borde ta tag i tömkörningen också, har trots allt utrustningen för det och det kan vara bra att få in snitsen ordentligt innan jag blir en flodhäst senare i år pga växande bebis i magen. :) 

Sambon ska med för att jag har en pall med 18 torvbalar som jag vill ha in på min plats i foderladan istället för att den ska stå ute och ta plats på "plattan" där vi har pallar med hösilage och torv/spån/whatever. Känns bättre att ha allt samlat på samma ställe och jag har dessutom utrymmet för det så det är lika bra att utnyttja det fullt ut. Den här gången kom det torv innan jag fick slut på förra pallen, två kvar var det rentav när den här senaste leveransen kom. Otroligt nog. ;)

Fick ett ryck och tittade på några videor på Hop-Zans (Zeppolins son som ägaren rider och tävlar) tävlingsstarter en stund sedan. Ser så mycket av Zeppolin i honom när han springer runt och gör det han ska, dvs hoppar. Större galopp än vad mamsen har, men utseendemässigt på håll och sådant där.. så likt. Kul att se att han har utvecklats så mycket sen han hade sin tävlingspremiär häromåret och bättre lär han bli! Kul att följa honom helt enkelt. En fin och go häst det där, kelsjuk och social dessutom. Måste nog åka och hälsa på snart.. Finns ju föl där på gården nu dessutom som måste inspekteras. ;) 

Nu ska jag fortsätta gosa med Knorran som ligger och blänger på mig i mitt knä och vill ha min uppmärksamhet. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till "magen" ...och det fina förhållandet till Zeppolin.
Gillar skarpt Dina beskrivningar av Er vardag.

Allt gott till Er.

Hälsningar
Mamma Mu

Heidi sa...

Tack så mycket! :)