torsdag 30 augusti 2012

Det ena och det andra.

Efter att ha pysslat om såret på nosryggen dag ut och dag in i nästan två veckor så läkte det till slut. Wohoo! Men då upptäckte jag istället ett nytt sår på ett annat ställe på kroppen, som också var ett bromsbett som ballat ur. Tycker så synd om henne när det gäller sådant där, att hon reagerar sådär ibland. Inte på alla bett men på en del. Rejäl svullnad med värme som bonus, extrem klåda runt såret och så såret i sig då som börjar vara och ha sig efter ett par dagar. Var såret sitter (för jodå, det är kvar än)? Nedanför virveln i ljumsken på vänster sida. Jättelätt att sätta sorbactförband och få det att sitta kvar.. eller inte. Det har dock gått förvånansvärt bra och det har läkt fint. Nu de senaste dagarna har jag inte haft på någon form av plåster/förband utan låtit det vara öppet men med Zinkpasta på för att hålla flugorna på avstånd. Verkar funka bra. :)

I måndagskväll upptäckte jag dock vid borstning av nämnda häst att hon var rejält svullen och varm i högra bakbenet. Inga sår syntes/kändes och hon var inte halt och ömmade inte när man klämde och kände på benet. Jag lindade bakbenen över natten och åkte dit efter halv sju på tisdagsmorgonen för att spana in läget. Lika svullet fortfarande, vi gick en kort promenad och konstaterade att hon inte var halt i varken skritt eller trav. På eftermiddagen åkte jag och Peti till stallet igen. Jag skulle kolla benet och han skulle hjälpa till med att byta vattenhinkarnas innehåll i boxen då det är så tungt och jag hade noll ork till det under morgonen. Svullnaden hade gått ner jättemycket! Wohoo!

Igår hade svullnaden gått ner ännu mer och är så gott som borta, bara lite svullnad kvar. Tog en liten promenad även igår och hoppas på att det gått ner helt till idag. Ska åka dit snart och ta en titt på benet och såret i ljumsken då förstås, lär behöva smörjas in igen. Eventuellt måste jag pussa henne tokmycket på sidan av mulen där hon är sådär mysigt mjuk och luktar tokgott. Jo, det måste jag.

I övrigt så mår Zeppolin bra också. Matte också i stort sett. Om man bortser från sömnrubbningar,smärtsam foglossning, ryggvärk till och från, trötthet och allmänt slitenhet. Ehrm.. 

Nu ska jag ta och åka till nämnda häst och därmed få lite frisk luft innan jag blir tokig här i min lägenhet.


Slänger in en bild från en augustikväll ett par veckor sedan då vi var uppe på ridbanan och körde lydnadsträning, en lite ofokuserad tant Z men det gick bättre framåt slutet när hon glott färdigt på rådjur och annat spännande som hon sett hundra gånger förut egentligen.. ;)

(Och ja, hon är rund om magen - det är fortfarande sommar. Sommar = gräs. Gräs = sommarform = rund)  


2 kommentarer:

Fröken Nattfrost sa...

Är hon inte alltid rund då ;) Eller KURVIG för det är en dam vi talar om!

Heidi sa...

Klart hon alltid är lite (ehrm) rund och har så varit i flera år. Vi väljer att kalla det kvinnliga former och för att citera en annan hästblogg/häst/matte: Rund är också en form! ;)