lördag 2 februari 2013

Isigt värre.

Tokfint väder ute idag. Kyligt men solen strålade som aldrig förr. Perfekt ridväder! Ja om man bortser från att all mark har en tjock isbeläggning på sig som man riskerar att halka och slå sig halvt fördärvad på. Jag valde ändå att ta in Zeppolin från hagen och ta en liten tur före lunch. Stackars tant trodde vi skulle ut och åka någonstans då jag tog in henne lagom till att en annan i stallet öppnade luckan på sin trailer preciiis utanför stallet. Då var Zeppolin i sin box. Väl ute i gången så såg hon att de höll på med trailern utanför precis när jag satte fast henne där. Det måste ju innebära att vi ska ut och åka. Transport precis utanför stalldörren och bli uppbunden i gången mitt på blanka dagen! Hon slappnade inte av helt förrän all utrustning (läs: skydd, täcke, träns) var på och vi gav oss ut för att halka en stund. Hon hann bajsa två gånger på den tiden hon var i stallet. Hon brukar sällan göra det ens en gång när jag grejar med henne i gången innan eller efter ridtur eller vid random pyssel. Som sagt, hon trodde något var på G. Knäpptant. :)

 Ridturen då? Jorå. En hel kvarts skrittande fick vi ihop på den isbelagda grusvägen. Tjock is och inte så mycket väggren att gå på istället. Här och där kunde hon gå ut i snön på sidorna istället, men mest fick hon snällt ta sig fram på isen. Tur att broddar finns! Hon har dock bara två brodd per hov, det brukar liksom vara tillräckligt men med den elaka isen som just nu är överallt så känns det ibland inte tillräckligt. Tänker dock ändå inte skaffa fyrbroddsskor vid nästa skoning (slutet av februari). Känns inte värt det, räknar kallt med att vintern inte blir alltför lång. Räknar med att om två skoningar kan bakskorna dras av inför sommarsäsongen dessutom. Är mycket tacksam över att hon har så himla bra hovkvalitet!

Nåja, vi kom hur som helst ut en sväng och det får vi vara glada för antar jag. Bättre än inget! Men hela den här isgrejen.. lägg av. Det är inte kul längre. Tina bort helt eller bli snötäckt istället!

Inga kommentarer: