tisdag 25 mars 2008

Trippetitipp.

Min Drottning och jag begav oss ut på en skogstur med Anki och Gold som sällskap. Gold är en unghäst som dessutom vilade igår, han hade nerverna utanför skinnet mest hela tiden och trippade fram på tårna här och där för det var så mycket spännande och skrämmande saker ute i naturen. Zeppolin blir ibland en tönt när andra hästar är med, saker hon knappast skulle bli "rädd" för i vanliga fall flåsar hon över eftersom den andra hästen reagerar på vad-det-nu-är. Bra gick det iallafall, skönt att komma ut. Nu får vi (jag) skärpa oss och komma igen när det gäller motionering. Nu börjar det bli varmare igen efter den snöiga och iskalla påsken. Ge mig VÅR!

Igår tänkte jag att jag idag inte skulle ha in någon halm eftersom torv skulle anlända idag. Idag hade jag in halm, tänkte inte ens på att torven kanske hade kommit. Det fick jag reda på sisådär en minut efter att ha haft in halm. Hade jag använt ögonen (och för all del kommit IHÅG att torven kom idag) och tittat ut genom fönstret i närheten av Zeppolins box så hade jag sett torvlasset utanför. Suck. Nåja, jag har åtminstone kört in mina sex balar till foderladan. Det var tungt. Värst var det att lyfta dem från backen till pallarna jag har mitt foder på. Första gick bra, resterande fem gick skapligt trögt. Armarna ville inte riktigt vara med, de blev trötta...

Imorgon får det bli bra väder tycker jag, jag ska köpa betfor imorgon också för den delen. Det är dags. Det har varit slut ett tag (ingen större katastrof) och nu har jag fått pengar så att jag kan köpa nytt. Wohoo liksom.

Rent allmänt så är det här en bekostad hästmånad.. Utöver stallhyra och hösilage så är det halva hovisavgiften, torven och om tre veckor (ungefär) kommer det halm igen och det kostar också. Puh. Jag som var glad för att jag den här månaden kommer att ha någon krona extra att röra mig med är nu mer tacksam över det faktumet än "glad". Det betyder att jag kan betala bort alla mina räkningar och kanske kanske kanske ha lite pengar över. Med lite tur. Jättekul är det när alla kostnader kommer samtidigt.. i en klump under en månad. Det är bättre när det är utspritt, men ibland blir det inte som man önskar nej.

Äsch, hur som helst, jag ska ta och se om internetbanken funkar igen så att jag kan betala de där räkningarna jag nämnde. Sedan ska jag spöa en vän i Alfapet. Det gjorde jag senast i fredags, med mer än 100 poäng. Moahaha

3 kommentarer:

SqZ sa...

Delar du kostnaderna med Zeppolins ägare? Annars fattar jag hur du har råd. Hästar är ju ruskigt dyra i drift :-)

SqZ sa...

Det föll bort ett litet "inte"..

Heidi sa...

Jag betalar stallhyra och hösilage, dock bidrar ägaren med 300:- till hösilaget (vilket nästan är hälften av summan det blir varje månad). Ägaren köper allt kraftfoder och betalar hälften av hovslagaravgiften - det är trots allt inte hon som nöter ur skorna på hästen, det är jag & Zeppolin. ;)

Men jodå, dyrt är det men det är värt varenda krona. Denna månad har jag faktiskt pengar över, trots alla extra utgifter. Heja mig. Betalade räkningarna igår. :)