söndag 16 september 2012

Bäst.

Zeppolin - världens bästa häst. 

Ingen nyhet i och för sig om man frågar mig. 

Dag tre med medicinering vid inhalationsmask två gånger om dagen. Såhär har det gått:

Första gången (fredag): Panik i stallgången (tack och lov för att panikhakar finns på kedjorna som löses ut när hästen sliter sig..), MYCKET skeptisk häst och hon skakade hela tiden, allt annat än avslappnad. Men i sig fick hon medicin hur som helst, mycket beröm och pepp från mig.

Andra gången (fredag): Skeptisk men lugn häst i boxen, går bättre på vänster sida/näsborre än högra av någon anledning. Ville backa undan ett par gånger men skärpte sig när jag sade till henne.


Tredje gången (lördag): I boxen, inga problem men var tydlig med att visa i pauserna att det inte är det roligaste hon vet det där med att puffa medicin (vänder bort huvudet och ser genomdeppig ut). 

Fjärde gången (lördag): Även det i boxen, lugn och tålmodig häst. Kunde trycka ut medicinen när hon hade masken mot näsborren istället för att trycka ut medicinen och sen snabbt sätta den på plats. Stod och vilade ena bakbenet till och från under puffandet. :) 

Femte gången (idag): I stallgången, höll bara i grimman när jag förde masken till näsborren och tryckte även denna gång ut medicin när masken var på plats. Hon försökte inte smita/backa, i pauserna stod hon lös och bara väntade/vilade. Duktig duktig häst! 

Sjätte gången (idag på kvällen): Inne i boxen, utan grimma och hon skötte sig exemplariskt. :)


Visst tycker hon att det är drygt att jag ska hålla på med den där och vänder i pauserna bort huvudet (lite hängande) för att visa att det inte är kul, men hon står still och är helt lugn. Avslappnad häst = nöjd matte och gissningsvis nöjd häst också för den delen. Godisbelöning mellan en del av doserna och självklart efteråt. Plus gos! :)

Första puffomgången för dagen brukar vi avsluta med borstning, för att göra något trevligt efter medicineringen och så en liten promenad om min kropp tillåter. På kvällen är det kli och gos efteråt, vilket hon uppskattar. Social och kelen som hon är om kvällarna.. Gullehästen.. 


Ska ringa till veterinären på tisdag eller onsdag och rapportera hur det går. 
Igårkväll hostade hon en massa när hon åt och ute i hagen tidigare idag så andades hon många andetag per minut, alltså fler än vad som anses normalt. Så än är det så mycket bättre, men så är det bara dag tre med medicin nu. Får se hur det är imorgon och dagarna efter det. 

Nu ska här sovas!

Inga kommentarer: