torsdag 7 juni 2012

Sommaren.

Nu är det alltså sommar, med sommaren kommer dumma insekter och kryp. Ser inte framemot att plocka årets första fästing från min älskade häst. Har redan plockat en från en annan hästs skap, satt på sidan där och gottade sig. Blä! Tant kommer gå ute på dygn på sin höjd ett par veckor och övrig tid kommer hon att stå inne på nätterna och gå på bete (såklart) om dagarna. Hon lär vara nöjd med att få komma in, hon vill in och vila helt enkelt. :) 

Vi tog en kort skrittrunda i skogen igår. Vi behövde båda komma ut en sväng men jag visste redan innan att det fick bli en kort tur för molnen på himlen var allt annat än ljusa och trevliga om man säger så. 250-300m från stallet började regnet ösa ner. Innan dess kom det någon enstaka droppe bara. Nåja, vi skyndade oss inte. Medvetet val att inte rida med sadel eftersom jag inte hade lust att ställa mig och smörja den efter regnig ridtur (regnade inte när vi gav oss iväg alltså, men visste som sagt att det var på G). Hon fick gå ut i hagen och det klarnade som tur var upp efter ett tag. Själv hade jag genomblöta ridbyxor, på framförallt låren. Fleecetröjan var inte speciellt torr den heller, men äh - det gick bra ändå. Var inte kallt ute åtminstone. :) 

Idag fick hon vila. Trött och seg matte med monsterhuvudvärk och yrsel. Jag ska iväg och jobba dygn så jag vill inte riskera att de fysiska krämporna förvärras inför det. Nya friska tag imorgon/i helgen! 

Sedan ett par dagar tillbaka är hennes gamla bästis Escada uppstallad hos oss, veckan ut tror jag att hon ska vara där. Zeppolin gör henne sällskap i hagen så att hon slipper gå själv. Det innebär mer gräs att moffa för min tants del. Det innebär i sin tur mindre mat inne, vilket inte verkar bekymra Zeppolin med tanke på att hon inte äter rent efter frukosten även om hon får väldigt lite hösilage då. Så länge hon är nöjd så... :)

Nu lär jag packa och dra till jobbet.

Inga kommentarer: