torsdag 10 april 2008

Lite tungt.

Det är lite tungt underlag på ridbanan just nu, men det går utmärkt att rida där ändå. Behöver inte köra några monsterpass direkt om man säger så. Idag började jag med att rida ut en sväng så att det inte bara skulle bli tråkigt ridbanepass för mig och Zeppolin. Hon var som vanligt pigg och var på vägen in i skogen ovanligt "flåsig" (inte trött utan.. bara fjanträdd för osynliga spöken) och tittig. Sen gick det hur bra som helst. Har jag nämnt att hon är lite knasig? Väl på ridbanan var hon inte så samarbetsvillig i början, men de sista tio minuterna är jag riktigt nöjd med i både trav och skritt. Hon kan om hon vill helt enkelt. Hon tyckte att det var riktigt jobbigt på slutet när kroppen sannerligen fick arbeta, men hon var verkligen duktig och hon fick mycket beröm. :)

Ett mindre roligt inslag var väl att en av de andra hästägarnas hund kom som skjuten ur en raket och sprang med/om/framför oss på ridbanan när vi galopperade. Zeppolin blev störd (inte rädd, men störd i stil med "wtf?! en hund?!") och jag också för den delen och han gav sig inte heller. Ibland är Harley skitdryg, typ när han kommer springande sådär. I övrigt är han mest en busig terrorist som är hur söt och mysig som helst. Valpig eftersom han inte fyllt ett år än, men ändå .. väluppfostrad.. Ibland. ;)

Äsch. I helgen ska jag hoppa. Ett par hinder ska byggas upp på ridbanan och så ska vi hoppa. Måste komma igång med det och få in känslan och samarbetet inför tävlingen. Natten till igår drömde jag att jag skulle tävla och i första klassen som jag startade i så blev vi uteslutna ur klassen av den anledningen att jag red fel väg. Jättekul. Inte. Hoppas det inte händer i verkligheten, vore rätt värdelöst.

Nu ska jag sova.

4 kommentarer:

Marina sa...

Hey - vad är det förtävling du snackar om?! :p

Heidi sa...

Va? Vem? Jag? Det vet man aldrig.. *ler finurligt*

Eller så är det en lokal hopptävling med höjder som 0,90 & 1,00 om ett par veckor... ;)

Om vi kommer till start visar sig, men målet är att vi ska vara med. Har satt det som mål för att bli mer regelbunden och så i ridningen. Jag har licens och hela köret så inget hindrar oss egentligen. Haha.. förutom detaljen att vi inte hoppat annat än över en gren två ggr i år och tävlat? Eh.. tio år sen för min del, 3-4 år sen för Zeppolin. :p

Marina sa...

Hur får man för sig att man efter att inte ha tävlat eller hoppat alls på flera år, ska starta lokal hoppning med bara några veckors förberedelser?! :p Då måste man ha en skruv lös.. ;)

Heidi sa...

Ääääh. EN Skruv?! Snarare en hel låda med skruvar som hänger löst. ;)