tisdag 15 april 2008

Regn, trots, lycka.

Det har "bara" gått tre dagar sedan sist och det är väl eventuellt dags för att uppdatera lite igen. Även om det inte har varit så värst mycket aktivitet utöver det vanliga i stallet på sistone. Det som varit är att två dagar sedan skrittade jag ut på Zeppolin eftersom det var dagen efter hoppningen och mina ben hade nog inte pallat med ett "vanligt" ridpass.. Jag hade träningsvärk kan man säga och var svag. Skitlöjligt faktiskt (haha), men sant. Igår var det tänkt att jag skulle skritta ut en sväng med Astrid i stallet och därefter skulle jag slinka in på ridbanan för ett vettigt ridpass. Det slutade med en ridtur på sisådär 6-7 minuter. Om ens det. Varför? Låt oss säga att direkt när vi skrittat ut från stallplanen så såg det vääääldigt mörkt ut på himlen. Stora tunga regnmoln som hotade med att öppna sig och släppa ner det som tyngde ner dem. Började med att gå från vindstilla till halvstorm. Sedan kom ösregnet efter ett par minuter, tur att vi inte hann in i skogen eller redan var "längst bort" i skogen bort från stallet när det där kom, för det höll i sig länge. Skitregn rent ut sagt. Skyndade tillbaka till stallet och in med hästarna. Trist, men gränsen för vad som känns okej ridväder hade passerats för länge sedan vid det laget. Zeppolin fick stå inne medan jag fixade klart med mat och vatten, hon fick en del av sin middag (klockan var halv fyra och de kommer in runt halv sex-sex) och sedan när regnet lugnat sig lite så släppte jag ut henne för att kunna lägga in resten av middagshösilaget och kraftfodret.

Igår blev jag mer eller mindre tvingad att säga att jag ska iväg på en hoppträning på torsdag. Det pratade jag med två i stallet om vad jag vet och idag träffade jag en helt annan person som i sin tur sa "hörde att du ska hoppträna på torsdag" med ett stort leende. Meeeeeeen ååååh. Och inte har jag någon anledning att avstå heller, så det blir väl till att åka på min första träning för instruktör på .. öh.. nio år? Behövs det? Svar JA. Behövs det extra mycket nu i och med kommande tävling? Hell YES. Nåja.. Vi får se hur vi tar oss dit, det löser sig tydligen enligt alla.. ;-)

Idag blev det åtminstone ett ridpass i form av vettigt sådant. Skrittade en sväng på grusvägen och jobbade relativt länge i skritt innan vi gick över till trav. Till och från ville hon inte alls befatta sig med något som hette arbete, men sedan lossnade det och det gick jättebra. Ja förutom vid de första galoppfattningarna. Jäkla skithäst. Någon gång då och då (kommer i perioder och brukar hålla i sig ett tag dessutom.. perioderna varierar från ett par dagar till några veckor!!) får hon för sig att hon inte ALLS ska fatta galopp. Nepp. Hon går över i någon form av slängtrav eller så saktar hon mer ner till skritt istället och är bara... trotsig i form av ignorans. DET gott folk, det är oerhört frustrerande ibland. Eller jämt. Satan vad vi har bråkat genom åren om just det där, värsta perioden var nog 5-6 år sedan. Då gick det så långt att hon fick mig att gråta (du läste rätt) av frustration över att vad jag än gjorde så tokvägrade hon att fatta galopp. Brukade i slutändan ändå leda till galopp, men knappast utan fight först. Lägg då också till att spö inte ens går att tänka på när det gäller den där damen, så sådan hjälp finns inte att tillgå. Idag var hon relativt lättövertalad om man jämnför med vissa andra dagar. Dock kan hoppdagen i lördags inte räknas, då kunde jag knappt ens tänka galopp utan att hon redan galopperade i stort sett. Haha


Hur som helst, när hon väl gav upp trotsandet (läs: testandet) så gick det hur bra som helst att galoppera. Hon jobbade på bra och vi körde relativt mycket galopparbete idag då det behövs. Få upp flåset (både hon och jag, haha). I traven efter galoppen gick hon kanon också. Kändes härligt, jag ser varje sådant här lyckat ridpass som en gigantisk seger av något slag, eftersom .. jag är som jag är och hon är som hon är.. ;)

Det var väl ungefär det här jag hade att rapportera.

På torsdag får jag Zeppolins licens och en säck kraftfoder. Det tackar jag (vi) för. :)

På återskrivande.

1 kommentar:

SqZ sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott!