söndag 6 mars 2011

Veckan som gått.

Det har varit dåligt med skrivenergi på sistone. Faktum är att det rent allmänt varit dåligt med energi för saker och ting från mitt håll, det tär verkligen på en att inte sova ordentligt på nätterna. Hoppas hoppas det vänder snart, fem månader är en lång tid att ha sömnproblem..

Den här veckan har vi hållit igång ovanligt mycket. Visserligen inte hårdaste ridveckan i mannaminne, men lagom för oss.

Måndag och tisdag fick hon vila.
Onsdag skrittade jag en sväng på henne.
Torsdag tog vi en promenad ut i kolsvarta skogen. Jag, Zeppolin och pannlampan. Det gick över förväntan, speciellt då jag gjorde det för att utmana mig själv då jag är mörkrädd när jag går bredvid hästen i mörker men inte när jag rider i mörker. Knasigt.
Fredag red jag ut en sväng (ja vad annars?), fokus låg på att hålla det tempo jag ville i alla gångarter. Det gick jättebra, hon drog inte alls och vi var båda nöjda med turen skulle jag tro.
Lördag red jag ut med en tjej (och hennes häst) till klätterbacken och så vidare runt en sväng i skogen. Zeppolin fick nog mjölksyra av klätterbacken, för hon blev jättetrött i galoppen sen - ovanligt snabbt tog energin slut. Tant behöver komma iväg och klättra oftare, det gör henne gott! Hon var jätteduktig hur som helst. Gullehästen.
Idag skrittade jag ut en timme barbacka med Malin och Aztor. Det var mysigt, solen sken och det var sådär lagom kyligt. Trist att vinden låg på idag också, men i skogen var det skönt. Zeppolin var iallafall nöjd, hon kunde gå och äta på buskar och träd i godan ro eftersom jag hade hackamore. Vilket jag förövrigt haft varje dag senaste två veckorna eller så, hon går bra på det och det känns bra nu så vi kör på det ett tag till. :)

Imorgon ska hon antingen få vila eller så blir det en skogstur (som sagt - vad annars?) för att fortsätta träna på tempo och övergångar mellan gångarterna. Formen och dylikt fokuserar jag på framåt slutet av ridpassen när hon är uppvärmd ordentligt och extra samarbetsvillig. I början och "mitten" av turen är det alltid fokus på tempo och allmän lydnad som det är nu, när konditionen är bättre så kommer jag förstås kräva mer av henne men nu är det här lagom för oss (henne).

Så ser iallafall planen ut..

1 kommentar:

Frida sa...

svar: Jag är egenligen skyldig att ha kvar honom till augusti. Ägaren kan inte ta honom eftersom hon inte har möjlighet, så han är till salu. Vi har inte fixat med annons eller så. Men vi ska göra en ordentlig besiktning och så ska vi väl försöka sälja honom tillsammans och se hur det går!