måndag 24 oktober 2011

Inte mycket som har hänt kan man väl säga.
I torsdags kom hovis och fixade till den felande skon Zeppolin trampat på. Sambon närvarade då och såg till att Zeppolin fick äta upp sin lunch i boxen också innan hon gick ut i hagen igen (fick komma in då de andra hästarna skulle få lunch, annars hade hon inte hunnit äta lunch i många minuter alls förrän det var dags att gå in för att få skon fixad).

Senare på eftermiddagen skulle veterinären komma och vaccinera henne och göra en munkoll. Jag tog in henne lite tidigare för att hon skulle få tid att äta lite hösilage innan veterinären anlände. Det kan man tycka är rätt dumt kanske i och med att det var just tänderna hon skulle få kollade, men saken är den att tant får en rejäl dos med lugnande vid tandkoll så jag visste att om hon inte får äta lite innan (runt halv fem) så skulle hon inte få äta förrän efter sju när hon piggnat till. Så blev det också. Borstade henne medan hon åt, sen kom veterinären (strax efter fem) och gav en annan häst vaccinationsspruta och sen Zeppolin.

Zeppolin fick en dos lugnande och lade huvudet på ett ihopvikt fleecetäcke på boxdörren. Efter en stund insåg veterinären dock att mer lugnande var på sin plats, precis som jag sagt innan. Dvs att hon brukar behöva en stor dos för att hon fumlar med tungan och käkarna hela tiden annars. Det gjorde hon efter den dosen också iofs, men tillräckligt lite för att veterinären skulle kunna kolla ordentligt. Behövde bara dra ett par tag med raspen på ett par tänder långt bak, det var allt. Efter det fick hon stå där med huvudet på dörren och vila. Jag mockade och grejade under tiden som hon vilade. Det dröjde till 19.20 (!) innan hon var pigg nog att få mat utan risker. Hungrig häst!
Tur som sagt att hon fick mat innan också, ett kg hösilage innan besöket och ett efter.

Hon har fått vila i helgen och nu är tanken att vi ska sparka igång motionerandet igen. Heja oss!

Drömmen om en ny (begagnad) sadel lever vidare...

Nu ska jag gå och vila. Mår inte bra idag.

Hade tänkt lägga in en bild här på en Zeppolin med en hästdos (hehe...) lugnande i sig, men orkar inte föra över bilderna från telefonen just nu.

Inga kommentarer: