söndag 20 januari 2008

Halmarmar.

Idag kan man lugnt säga att jag har halmarmar. "Vadå halmarmar?". Jo, det är vad man får om man bär och staplar halm. Det gjorde vi någongång före elva idag i stallet. Ett rejält lass med halm dök upp och det var bara att hugga i, det gick undan eftersom vi var relativt många. 30 balar med halm fick man i var (en del fick mindre, men det är för att de inte vill/behöver ha mer) och ur min hög kommer sju att förflytta sig till en annan hög. Jag har nämligen lånat halm av en annan i stallet medan jag väntat på att halmen skulle anlända (dvs idag). Armarna kändes bra möra efter det där, kändes speciellt när jag skulle bära och lyfta de fyllda vattenhinkarna och när jag mockade efter lunchen. ;)

Helt underbart ridväder var det idag. Klarblå himmel och solsken. Äntligen kunde jag och Zeppolin bege oss ut på en ridtur i solsken iställer för mörker och framförallt var det inget regn. Det är ett stort plus. Zeppolin var på gott humör och trots att vi bara skrittade så märktes det att hon njöt av det lika mycket som jag. Kortade tyglarna vid något tillfälle för att se om hon hade lust att jobba (jomentjena) lite i skritten när vi ändå var ute. Krävde inget speciellt egentligen, ville bara checka läget. Hon tjurade dock över att det var just det jag gjorde och inte förberedde för trav som hon tycker är roligare (duh, så konstigt..). Lite respons fick jag på det jag gjorde och det fick duga så, efter 50m var det en oerhört lätt tryckning med skänklarna som behövdes för att hon skulle börja trava. Jag tänkte låta henne få springa 200m ungefär. Herregud så glad hon blev! Och vadå trava långsamt? Stooora svävande steg blev det och det kändes som om vi flög fram i skogen. När hon får till en sådan där trav så kan man inte låta bli att fånle där man sitter på ryggen och bara .. är. Hon fick dock sakta ner till skritt igen som sagt efter ungefär 200m. Hon ska inte ansträngas för mycket såhär i början, inte sen heller för den delen. Skritt, skritt, lite trav och så ännu mer skritt. Det är vår plan för våren. Det var hur som helst ett sant nöje att rida idag, Zeppolin verkade hålla med om att ridturen var toppen idag. :)

Ut i hagen efter ridturen, sedan mockade jag klart (tidigare hade jag rensat bort all ren halm och lagt det i ett hörn i boxen så att det skulle vara enklare att mocka sen efter ridningen) och donade med mathinkarna.

Imorgon är det jag som har lunchfodringen. Innan dess är det praktik på katthemmet. Efter lunchfodringen ska jag mocka, fixa mat och vatten. Om vädret tillåter så ger vi oss ut på en skogstur. Det blir bra det!

Jag tog kort på henne i hagen idag, fina skrutthästen. Slänger in ett par bilder jag tog i hagen idag. Underbara fina älskade häst!

2 kommentarer:

Carin sa...

Fina bilder med så blå härlig himmel!

Heidi sa...

Det var pga det fina vädret jag tog bilder på henne i hagen, så jaaaaaaaa.