onsdag 23 januari 2008

Minusgrader - wohoo.

Andra tänker "åh vad skönt med ett par centimeter snö - det blir genast ljusare ute!".
Heidi tänker "Åh, minusgrader. Nice. Det betyder att Zeppolin inte blir lerig när hon rullar sig i hagen". ;)

Det gick snabbt att mocka idag trots att boxen såg ut som ett slagfält. In med en bal halm och så ut och hämta in hästen. Jag frågade henne (på väg till hagen) om hon ville komma in och hon började lunka mot grinden. Jag tog det som ett ja, hon skyndade sig dock inte - vilket är fullt förståeligt med tanke på att den upptrampade leran i hagen frusit till stenkonsistens. Hon fick stå i stallgången och därmed blev det inget halmätande innan ridturen, tji fick hon liksom. Jag borstade, slängde på skydd och reflexer, på med stalltäcke (annat än det i fleece) och min egna utrustning också förstås och så iväg. Gissar att vi var ute i 35 minuter och skrittade. Hon var som vanligt seg/långsam på grusvägen upp till gamla stockholmsvägen, men när man väl gått över den och in i skogen så ändras tempot till snäppet raskare. Inte FÖR raskt dock, för hon hann norpa åt sig en och annan munsbit från granarna i skogen. Matvrak! Men det är bra att hon äter, fölet ska gödas och Zeppolin ska må bra. Såklart. Vill hon ha lite extra granris (?) som mellanmål ibland så visst - ät då tjockisgullet. Dock inte när vi jobbar, då for hon knappast äta, då är det fokus som gäller.

Efter ridturen blev det borstning och så in med henne i boxen. Där hon smaskade i sig lite halm innan klockan plötsligt var fem och det var dags för middag. Hon var hungrig, det märktes på henne. Jag fyllde på vattenhinkarna, hon drack upp hälften av vattnet ur ena så att jag fick fylla på mer. Jag fixade med maten och jag plockade undan efter ridturen. Därefter var det obligatoriskt kattgos med Sudden innan jag drog hem.

Imorgon ska jag dit vid lunchtid. Jag ska vara på katthemmet i 2,5h och därefter har jag tid för samtal hos min samtalskontakt. Åker direkt därifrån ut till hästen sen. Hoppas på solsken, men äsch, annat väder funkar också. Så länge det inte regnar så är jag nöjd. Eller storm, det gillar jag inte heller.

När jag får tummen ur så ska jag åka och kika på fleecetäcken och se om det finns något som lockar mig till köp. De är billiga och blir det kallare än kallast så får det nog bli så att jag slänger på henne ett fleecetäcke som innetäcke och det hamnar under hennes "utetäcke" om dagarna såklart. Nåja, det visar sig.

Nu ska jag äta. Kanske. Borde åtminstone det.4 kommentarer:

nynaeve sa...

"Heidi tänker "Åh, minusgrader. Nice. Det betyder att Zeppolin inte blir lerig när hon rullar sig i hagen"."

Ha! Sådär tänkte jag också när jag var medryttare. Lightning var en riktig kladdgris till häst, och hagarna var i uselt skick. Dålig kombination. Och så passade han på att dra av sig skorna i leran också. Han tappade skor jämt!

Heidi sa...

Zeppolin brukar kunna rulla sig fint (?!) så det inte blir såå mycket lera på halsen, oftast bara litegrann. Men det händer att även hon lyckas få på sig onödigt mycket lera. *muttrar*

Idag var det inte minusgrader, men hon hade inte rullat sig heller! Yay!

Tappade skor kan vara ett problem när det är riktigt lerigt, men Zeppolins skor sitter fast som berget och jag kan nog till och med säga att det är väldigt få skor under hennes livstid som lossnat pga lera. :)

Kuriosa: Ordverifieringen här vid kommenteringen var "qutimu" som jag i huvudet fick till "cutie muu" som i gullig ko. ;)

Carin sa...

Lite bilder på Zepp-tjejen skulle göra bloggen perfekt ;)

Heidi sa...

Men hallååå.. Det FINNS ju bilder på henne i ett tidigare inlägg! Så det så. :p